Σάββατο 6 Μαΐου 2017

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ: Απεργούμε Κυριακή 7 Μάη

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
Μπροστά στο κλείσιμο της λεγόμενης “αξιολόγησης” η κυβέρνηση ικανοποιεί το πάγιο αίτημα των μεγαλεμπόρων για πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, για δουλεία 7 ημέρες την εβδομάδα. Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι του κλάδου μας, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ανεχθούμε κάτι τέτοιο, να μην περάσει κανένας εφησυχασμός.
Τα μέτρα της 2ης αξιολόγησης έρχονται να ρίξουν αλάτι πάνω στις πληγές των προηγούμενων μέτρων. Η άγρια φοροληστεία αφαιρεί έναν ακόμα μισθό από τις τσέπες μας εξαϋλώνοντας το ήδη πετσοκομμένο λαϊκό εισόδημα. Το νέο τσεκούρι στις χιλιοχτυπημένες συντάξεις, το μαχαίρι στα επιδόματα ανεργίας αλλά και η προσπάθεια για την κατάργηση της Κυριακής αργίας, πρέπει να σημάνουν κλίμα αγωνιστικής απάντησης και διεκδικητικού απεργιακού αγώνα.

Όχι στο ωράριο των πολυεθνικών. ΚΥΡΙΑΚΗ αργία όλων των εργατών!
Σήμερα στον κλάδο του εμπορίου κυριαρχούν η απλήρωτη υπερωριακή εργασία, οι εργασιακές σχέσεις με κάθε είδους ευελιξία, οι συμβάσεις μιας ημέρας και δοκιμαστικές περίοδοι χωρίς δικαιώματα σε πολυκαταστήματα και super market, τα κακοπληρωμένα μαύρα ωρομίσθια, τα άτακτα ωράρια εργασίας. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν τον εργασιακό Μεσαίωνα στον κλάδο, μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε δούλους των επιχειρηματιών ομίλων και των πολυεθνικών, χωρίς ωράρια και συλλογικές συμβάσεις.
Η κατάργηση της αργίας της Κυριακής έρχεται να υλοποιήσει τις διαχρονικές απαιτήσεις των μονοπωλίων για βαθιές ανατροπές στον εργάσιμο χρόνο, για μέγιστη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις εργασίας, με απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, και μισθούς των 200 και 300 ευρώ.
Η Κυριακάτικη αργία αποτελεί μια ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης και η κατάργηση της είναι μαχαιριά στην καρδιά των εργαζομένων στο εμπόριο, καθώς τορπιλίζει και αποδιοργανώνει την κοινωνική, οικογενειακή και προσωπική ζωή τους. Μπαίνουν επιπλέον εμπόδια στην μητρότητα, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο της γυναίκες που αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία στο κλάδο.

Καλούμε τους εργαζόμενους να διεκδικήσουμε :
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική  αργία για όλα τα καταστήματα.
  • Κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
  • Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με αναπλήρωση των απωλειών που δεχτήκαμε τα τελευταία χρόνια.
  • Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό-λαϊκό εισόδημα. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.
Οι εργαζόμενοι  να πάρουν την υπόθεση της κλαδικής απεργίας στις 7 Μάη στα χέρια τους, να δώσουν ενιαία τη μάχη για την επιτυχία της γενικής απεργίας στις 17 Μάη.
http://peklesvou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: